Cikkszám: | #7760245 |
Aukció kezdete: | 2021-04-18 07:14:14 |
Lejár: | lejárt |
Mennyiség: | 1 db. |
Licitek: | 1 db. Megnéz |
Kattintások: | 2 db. |
Garancia: | Nincs |
Áru helye: | Hajdúsámson, Hajdú-Bihar megye / Magyarország |
Szállítás: | személyes átvétel |
Fizetési mód: | készpénz |
99.6% pozitív
Teljes jogú eladó
Regisztrált:
12 éve
Új, bontatlan 100 g-os csipkebogyó tea.
Mindig a természetes a legjobb! Sokkal jobban felszívódik és még isteni finom is!!:)
HIDEGEN ÁZTATÁSSAL KÉSZÍTSD!! ÍGY MARAD MEG A C-VITAMIN TARTALMA!
Én éjszakára szoktam beáztatni, reggel csak meglangyosítom és isteni C-vitamin bomba!:)
Elkészítési javaslat:
A száraz bogyókat mossuk meg, majd 1/2 liter langyos vízbe tegyünk 8-10 szem termést. (én mozsárban össze szoktam törni picit)
Hagyjuk ázni 10-12 órán keresztül, majd fogyasztás előtt melegítsük fel és ízesíthetjük mézzel.
A benne található C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is.
Felraktam egy táblázatot is, ez pl. jól szemlélteti, bár én úgy tudtam, hogy még ennél is több van a csipkebogyóban.
A csipkebogyó a vadrózsa és a japán rózsa gyógyhatású áltermése.
• C-vitamin (0,2-0,4%)
• kisebb mennyiségben B-vitaminok
• flavonoidok
• pektin (15%)
• gyümölcssavak (almasav, citromsav)
• szacharóz és invertcukor (10%)
• karotinoidok
• ásványi anyagok (pl. magnézium)
• némi cseranyag (kb. 2%)
A csipkebogyó több C -vitamint tartalmaz, mint a citrom, ezért az észak citromjának is nevezik, B1 -, B2, K - és P - vitamin tartama is jelentős, a magjában E - vitamin van.
- vitaminpótló, enyhe gyulladáscsökkentő, és vesekőoldó
- immunrendszer erősítő
- érfalvédő, antioxidáns
- enyhe vizelethajtó
· vitaminforrás (A, B, C, P, K, E)
- vizelethajtó és gyulladásgátló teakeverékek eleme
- főzete a vese és húgykőoldó teakeverékek alkotórésze
Bár a csipkebogyó tartalmaz A-, B1-, B2-, P- és K-vitaminokat, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.
A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
A C - vitamin segíti a kalcium beépülését, ezért fogyasztása segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
• A friss rózsavirágot gyógyításra használják hasmenés, a gyomor gyulladásos megbetegedései, tüdőbetegségek és a májműködés zavarai esetén. A rózsa virágából szirup készül, mely hatásos székrekedésre és gyomorbántalmakra. A rózsaszirom főzet erősíti a szívet, alkalmazható kötőhártya-gyulladás esetén, frissíti az elmét, és hozzásegít a nyugodt alváshoz.
• Hagyományos házi gyógyszer céljaira a rózsa termését, a csipkebogyót gyűjtik. A csipkebogyó igen gazdag természetes eredetű C-vitaminban és számos gyulladásgátló, érfalvédő hatású bioflavonoid is van benne.
• A csipkebogyót legjobb az első fagyok után gyűjteni, és vagy egészben, vagy félbevágva, szőrös magvaitól megtisztítva szárítani. A csipkebogyó tea nagyszerű hatású köhögés és torokfájás esetén, ideális ital sötét, őszi estékre.
• C-vitaminhiány (pl. téli időszakban kialakuló hiányos állapotok)
• megnövekedett C-vitaminigény (pl. lázas és fertőző betegségek, nagymértékű fizikai megterhelés, műtét vagy baleset utáni lábadozás, dohányzás, orális fogamzásgátlók szedése, stb.) esetén.
Mellékhatása: Nincs!